DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň


Foto: DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň

Prezidentka Zuzana Čaputová ocenila výnimočné činy desiatok hrdinov bezpečnostných a záchranných zložiek. Zlatý záchranársky kríž si za svoj profesionálny, no zároveň ľudský prístup prebrali aj policajti z Bytče a hasiči aj operátori tiesňovej linky 155 zo Žiliny. 

Pomocnú ruku človeku v núdzi okrem profesionálov podala aj 15-ročná dobrovoľná hasička Simona z DHZ Oškerda, ktorá si na námestí v Žiline všimla zranenú seniorku ležiacu na zemi.

V Žiline vyrastajú talentovaní atléti. Gymnazisti Richard Michlík a Michal Bačík sa v disciplíne trojskok a skok do diaľky stali majstrami Slovenska.

Úspešní boli aj gymnazisti z Kysuckého Nového Mesta, ktorí na podujatí Enter – programiáda vybojovali druhé miesto z celkovo 76 prihlásených projektov.


Dokopy 15 kusov slučiek, ktoré sluchovo znevýhodneným osobám zjednodušujú komunikáciu, poskytol mestu Žilina anonymný darca.

Strojári Žilinskej univerzity v Žiline predstavili na veľtrhu unikátny rezný nástroj s riadenou rotáciou pri sústružení. Za ten na výstave získali 2. miesto, avšak ešte cennejším faktom je to, že o ich nástroj prejavili záujem aj veľké strojárske firmy.

V Liptovskom Mikuláši odštartovala výstavba pumptrackového areálu, ktorý poskytne širokej verejnosti atraktívne prostredie na zábavu a šport.

Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku rozšírila svoje vybavenie o robotický systém Versius, ktorý lekárom i pacientom zaisťuje prístup k modernému riešeniu operácií.

Mesto Žilina pri príležitosti storočnice zvonov Burianovej veže opäť sprístupňuje túto renesančnú zvonicu, z ktorej môžete zažiť neobvyklý pohľad na Žilinu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu