Majstri SR zo žilinského gymnázia: Michal a Richard sú jednotkami v disciplínach trojskok a skok do diaľky


Foto: Majstri SR zo žilinského gymnázia: Michal a Richard sú jednotkami v disciplínach trojskok a skok do diaľky Foto: Facebook/Gymnázium, Hlinská 29, Žilina

Žilinskí gymnazisti Richard Michlík a Michal Bačík dosiahli na atletických majstrovstvách Slovenskej republiky dorastencov výnimočné úspechy. V disciplíne trojskok a skok do diaľky vo svojich kategóriách sa totiž vďaka svojmu úsiliu dostali na prvé miesta v tabuľkách.

Richard aj Michal navštevujú žilinské ​​​​​​Gymnázium Hlinská, kde sú zároveň aj spolužiakmi v triede 2.B. Športu sa obaja venujú v klube ŠK Juventa Žilina. Práve tréner klubu Roman Coma s hrdosťou informoval vedenie školy o úspechu gymnazistov.

„Richard Michlík sa na atletických M SR dorastencov stal Majstrom Slovenska v disciplíne trojskok a k tomu pridal druhé miesto v skoku do diaľky,“ spresnilo gymnázium v príspevku na sociálnej sieti. 


Michal Bačík sa ako junior stal medzi mužmi na Slovensku jednotkou v skoku do diaľky. Jeho perfektný výkon mu pritom zároveň vyslúžil nomináciu do reprezentačného tímu družstva SR mužov a žien na ME II. divízie v Poľskom Chorzowe.

„Sme na nich pyšní a gratulujeme,“ dodalo na záver vedenie gymnázia. Úsilie žiakov pritom ocenil aj Žilinský samosprávny kraj, ktorý mladým športovcom zablahoželal a zároveň im poďakoval za reprezentáciu školy aj samotného kraja.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu