Toto je text, ktorý dnes uzavrel školy po celom Slovensku. Anonym, ktorý sa vyhrážal bombami, spomína islam


Foto: Toto je text, ktorý dnes uzavrel školy po celom Slovensku. Anonym, ktorý sa vyhrážal bombami, spomína islam Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

V utorok 7. mája čelilo hrozbe bombovým útokom viac ako 200 škôl po celom Slovensku. Informácie o školách, ktoré dostali anonymnú vyhrážku, a musela ich kvôli nebezpečenstvu výbušnín prehľadať polícia, prichádzajú zo všetkých krajov.

Anonymný mail, ktorý máme k dispozícii a ktorý dostala jedna zo škôl na západnom Slovensku, hovorí o islame a mudžahedínoch. „Bojovníci prišli s dobrým cieľom priniesť islam k vám. Koniec koncov, spása je v islame a nie vo vašich falošných náboženstvách,“ píše sa v správe.

Text mailu je v slovenčine a celý je napísaný veľkými písmenami. Anonym spomína aj zavreté hranice a to, že teraz sú po celom Slovensku. Celý text máme v redakcii k dispozícii, ale pre jeho citlivý obsah, ho nebudeme zverejňovať. 

Správa bola poslaná z ruskej mailovej adresy. Minulý týždeň dostali školy v Bratislavskom kraji obdobný mail vyskladaný z vyhrážok a odvolávajúci sa na Alaha a islamské právo šaría.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu