VIDEO: Gymnazisti z Kysuckého Nového Mesta vyhrali 2. miesto na vzdelávacom podujatí Programiáda


Foto: VIDEO: Gymnazisti z Kysuckého Nového Mesta vyhrali 2. miesto na vzdelávacom podujatí Programiáda Foto: www.gymknm.sk

Enter – programiáda je každoročný projekt, v ktorom môžu stredoškolskí študenti naplno realizovať svoje zručnosti v oblasti informatiky, biológie či geografie. Vzdelávací program Enter vedie študentov predovšetkým ku zmysluplnému využívaniu technológií. Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis vyčlenil na túto výzvu až 20 000 eur. 

Gymnázium v Kysuckom Novom Meste tak prijalo výzvu nadačného fondu a získalo grant z Nadácie Pontis na zakúpenie sád malých počítačov vo veľkosti kreditnej karty, ktoré sa dajú programovať. Vo vybranom projekte s názvom Počasie v čase zostavili a naprogramovali 9 inteligentných meteostaníc,  ktoré boli schopné merať teplotu, vlhkosť, tlak a množstvo prachových častíc v ovzduší.


Na slávnostnom finále sme spomedzi 76 prihlásených projektov získali 2. miesto v kategórii stredné školy.  Každý člen tímu si tak okrem pocitu uznania odniesol aj výkonný notebook,“ približuje odovzdávanie cien, ktoré sa konalo 7. júna, riaditeľka gymnázia Mária Macušová.



Deväť tímov zložených zo 41 študentov malo za úlohu umiestniť svoju meteostanicu v inej oblasti regiónu Kysúc a Považia ako ich súperi. Odtiaľ stanica odosielala dáta do cloudového úložiska tak, aby ich mali k dispozícii aj ostatné tímy.  

Kysucké gymnázium ukázalo, aký široký záber majú jeho študenti, ktorí úspešne reprezentovali svoju strednú školu. Viac informácií o tomto projekte sa dozviete na oficiálnej stránke gymnázia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu