Na Liptove vyrastie nový pumptrack pre cyklistov, využívať ho budú začiatočníci aj skúsení jazdci


Foto: Na Liptove vyrastie nový pumptrack pre cyklistov, využívať ho budú začiatočníci aj skúsení jazdci Foto: Facebook/Liptovský Mikuláš

V Liptovskom Mikuláši začali s výstavbou nového pumptrackového areálu. V pondelok 12. júna odovzdala samospráva stavenisko zhotoviteľovi, ktorý začal stavebné práce na jednom z najmodernejších športovísk svojho druhu na Slovensku. Aktuálne už za garážami na Alexyho ulici rýpu bagre. 

„Vytvárame ďalšiu možnosť pre športové vyžitie Mikulášanov prakticky od dvoch rokov do seniorského veku. Pumptracky sú obľúbené technické trate pre jazdcov na bicykli bez pedálovania, na kolobežke, na skejtoch či inline korčuliach. Na jazdu po tratiach nie je potrebný špecializovaný bicykel,“ priblížil viceprimátor Ľuboš Trizna.

Pumptrack poskytne širokej verejnosti atraktívne prostredie na zábavu a šport. Dobudovanie zhotoviteľ predpokladá na prelome augusta a septembra.


Asfaltovú dráhu s dĺžkou 280 metrov bude tvoriť niekoľko klopených zákrut, terénnych vĺn v uzavretých okruhoch. „Najväčším ťahákom pre jazdcov bude séria zákrut všetkých typov – trojzákruta, preskok, priamy prejazd, dvojzákruta, transfer, či 180° stupňová zákruta,“ spresňuje samospráva. 

Navrhnutá dráha je zložená z troch okruhov. Hlavný okruh s nízkym až stredným profilom je určený pre najširšie spektrum jazdcov. Nebude chýbať ani detský okruh s nízkym profilom, ktorý okrem najmladších môžu využiť aj začiatočníci. Od hlavnej dráhy bude bezpečne oddelený.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu