Podchod pod Rondlom budú revitalizovať za vyše 580-tisíc eur. Mesto našlo zhotoviteľa


Foto: Podchod pod Rondlom budú revitalizovať za vyše 580-tisíc eur. Mesto našlo zhotoviteľa

Podchod pre chodcov a cyklistov vedúci popod žilinskú okružnú križovatkou Rondel prejde revitalizáciou. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú mesto Žilina uzavrelo so spoločnosťou Erpos. Hodnota zákazky je takmer 582-tisíc eur. Samospráva ju plánuje zaplatiť z vlastných zdrojov.

Potreba stavby bola podľa informácií zverejných vo vestníku verejného obstarávania vyvolaná „veľmi zlým, takmer až havarijným stavebno-technickým stavom“ existujúceho podchodu. Ten má mať priamy vplyv na bezpečnosť občanov. 


Pri revitalizácii sa počíta najmä s povrchovými úpravami podchodu. Okrem stien, ktoré budú obložené kovovým materiálom, pribudnú aj nové prvky zábradlí a madiel. Súčasťou revitalizácie je aj obnova kamerového systému a nové energetický úsporné osvetlenie. Prebehnúť by mali aj opravy odvodnenia. 

Celá stavba bude realizovaná v dvoch etapách. Počas prvej bude uzavretá severná strana podchodu a počas druhej zase južná. Chodci a cyklisti ho tak budú môcť využívať aj počas rekonštručných prác, len s obmedzeniami. Kedy práce na revitalizácii podchodu začnú, však zatiaľ nie je známe. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu