VIDEO: Žilinský Bulvár si pomýlili s kvetinárstvom. Dvojica si prišla natrhať tulipány za bieleho dňa


Foto: VIDEO: Žilinský Bulvár si pomýlili s kvetinárstvom. Dvojica si prišla natrhať tulipány za bieleho dňa Foto: Facebook/Boris Babík

Žilinská samospráva do starostlivosti o mestskú zeleň vkladá nemalé peniaze. Viditeľným výsledkom sú okrem iného aj pestrofarebné pásy kvetov, ktoré zdobia jednotlivé časti mesta v jarných mesiacoch. Výnimkou nie sú ani nádherné tulipány, ktoré sa vynímajú na Bulvári. No zdá sa, že tie okrem pohľadov okoloidúcich lákajú aj ruky „dobrákov“.

V sobotu 27. apríla pribudlo na sociálnej sieti video zachytávajúce dvojicu, ktorá si mestské kvetinové záhony pomýlila s kvetinárstvom. „Hádajte, kde si môžete natrhať tulipány zadarmo?“ poznamenal s dávkou irónie autor videa Boris. Ten dvojicu s kyticou neodbytne natáčal, až dokým sa z miesta nevydala preč.


Zábery, ktoré si pozreli už tisíce ľudí, vyvolali v Žilinčanoch pohoršenie. Správanie osôb nedokážu pochopiť, niektorí zlodejov dokonca počastovali rôznymi pejoratívami. „Ja som povedala, že keby to boli pubertiaci zamilovaní a chlapec odtrhne jeden dievčaťu, tak nič človek nepovie, ale celý záhon a ľudia v strednom veku, no choré na hlavu,“ píše jedna z komentujúcich.


Poškodzovanie verejnej zelene v meste Žilina vyslovene zakazuje Všeobecné záväzné nariadenie o správe, tvorbe, údržbe a ochrane zelene na území mesta Žilina č. 10/2023. V ňom sa ďalej spresňuje, že poškodzovaním sa okrem iného myslí aj lámanie, ničenie, trhanie bylín a drevín vo všetkých vývojových štádiách.

Konanie osôb na videu pobúrilo aj mestského poslanca Karola Čepca, ktorí dúfa, že sa dvojicu podarí identifikovať. Preto v prípade, že tváre na videu spoznávate, s informáciami sa obráťte na samosprávu alebo kontaktujte priamo spomínaného poslanca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu