Na obľúbenú cyklotrasu vás odvezú aj cyklobusy. Tento rok vyrážajú na cesty štyroch regiónov


Foto: Na obľúbenú cyklotrasu vás odvezú aj cyklobusy. Tento rok vyrážajú na cesty štyroch regiónov Foto: ŽSK

Žilinský samosprávny kraj zabezpečil aj v tomto roku prepravu do piatich cykloturistických destinácií. Cyklobusy spoločnosti SAD Žilina začnú premávať už túto sobotu 4. mája a to do Terchovej, Novej Bystrice a Turčianskych Teplíc. Na Oravu a Liptov začnú cyklobusy spoločnosti Arriva Liorbus premávať od 1. júna. 

Do Novej Bystrice a Turčianskych Teplíc bude premávať autobus s vozíkom, ktorý má kapacitu 24 kusov. Do Terchovej budú môcť cyklisti využiť nosič, kde sa zmestí šesť bicyklov. Spoje budú premávať počas oboch víkendových dní a tiež vo sviatok až do 29. septembra. Počas letných prázdnin budú premávať aj každý piatok do 30. augusta. 

Cestovný lístok je možné si zakúpiť priamo u vodiča pri nástupe do autobusu alebo v predpredaji v klientskych centrách spoločnosti SAD Žilina alebo prostredníctvom predajného systému AMSBus. Cestujúci si môžu rezervovať svoje miesto pre bicykel aj vopred.

„Najvyťaženejšie boli v minulom roku cyklobusy na trase Žilina – Nová Bystrica, ktoré prepravili 934 bicyklov. Najsilnejším dňom bola nedeľa,“ upozorňuje žilinská krajská samospráva. 



Na Orave a Liptove začnú cyklobusy premávať od soboty 1. júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Cestovný lístok si môžu cestujúci zakúpiť priamo u vodiča. Cyklobusy na Orave budú jazdiť do 30. septembra a to cez víkendy, sviatky a denne počas letných prázdnin. Premávať budú na trase Trstená – Nižná – Zuberec – Zverovka.

Nadšenci cyklistiky budú aj v tomto roku poznávať krásy miest na trase Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok – Vavrišovo – Pribylina – Štrbské Pleso. Cyklobusy na Liptove budú premávať počas víkendov a sviatkov. Sezóna na Liptove skončí 29. septembra. Ako dodáva žilinská župa, aj táto trasa patrila minulý rok medzi najvyťaženejšie. 

„Cena za prevoz bicykla ostáva u oboch prepravcov aj naďalej na úrovni 0,50 centov. Okrem spomínanej ceny za prepravu bicykla je cestujúcemu účtovaná cena lístka za seba (obyčajné cestovné, zľavnené) podľa tarifných podmienok oboch spoločností,“ dodáva ŽSK. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu