Pred mesiacom rekonštruovali, teraz je ich budúcnosť neistá. Hotel Marlene bojuje s následkami po požiari


Foto: Pred mesiacom rekonštruovali, teraz je ich budúcnosť neistá. Hotel Marlene bojuje s následkami po požiari

Hotel Marlene v kysuckej obci Oščadnica v nedeľu 28. apríla 2024 postihol ničivý požiar. V popoludňajších hodinách vypukol na streche a neskôr sa aj napriek rýchlemu zásahu hasičov rozšíril do podkrovných priestorov a ubytovacej časti. Živel sa napokon podarilo dostať pod kontrolu až približne po piatich hodinách.

Hotel bol pritom len prednedávnom, v marci, dočasne uzavretý z dôvodu rekonštrukcie. Práce vykonávali práve v priestoroch, ktoré len o mesiac neskôr zasiahli plamene a dvere do hotela tak opäť musia zamknúť. Náročné chvíle pre vedenie zariadenia a jeho zamestnancov preto ešte len začínajú.

Správa o požiari zasiahla množstvo Slovákov, no niektorých z nich aj na osobnej úrovni. Štvorhviezdičkový Hotel Marlene je totiž obľúbeným miestom na konanie osláv, svadieb či iných podujatí. Jeho vedenie momentálne kontaktuje ľudí, ktorí mali priestory rezervované, a spoločne sa dohodujú na ďalších krokoch. Kedy sa však chod zariadenia vráti do starých koľají zatiaľ nie je jasné.

„V momentálnej situácii nevieme, kedy budeme opäť otvorení. Budeme Vás informovať čo najskôr. Ďakujeme Vám za podporu,“ píše ťažké slová na sociálnej sieti Hotel Marlene. Vo svojom verejnom vyjadrení pritom nezabúda na desiatky hasičov, ktorí vytrvalo bojovali za jeho záchranu.

„Obrovská vďaka za profesionalitu a obetavosť patrí Hasičskému a záchrannému zboru v Žiline, Čadci, Kysuckom Novom Meste, Bytči a špeciálnej brigáde zo Žiliny. Dobrovoľným hasičom z Oščadnice, Skalitého, Dunajova a Krásna nad Kysucou,“ dopĺňajú na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu