Bežci a vozíčkari vyrazia na jedinečné preteky, ktoré pomáhajú. Začnú v Žiline, Martine aj Veľkom Rovnom


Foto: Bežci a vozíčkari vyrazia na jedinečné preteky, ktoré pomáhajú. Začnú v Žiline, Martine aj Veľkom Rovnom Foto: Facebook/Wings for Life

Na celom svete sa zajtra v rovnaký čas zhromaždia na štartovacích čiarach nielen bežci, ale aj vozíčkari. Jedinečné charitatívne preteky Wings for Life World Run sa tento rok uskutočnia aj v troch mestách Žilinského kraja. Pridáte sa?

Žilina, Martin aj Veľké Rovné sa rozhodli zapojiť do každoročného podujatia, ktorého cieľom je pomáhať. Preteky nie sú mimoriadne iba tým, že sa do nich môžu zapojiť profesionálni bežci, začiatočníci aj zdravotne znevýhodnené osoby, ale aj svojim netradičným formátom.

Preteky totiž nemajú presne stanovený koniec. Cieľová čiara nie je nakreslená na zemi, ale pohyblivá. Všetkých účastníkov naháňa a postupne predbieha takzvané Catcher Car, ktoré začne svoje prenasledovanie 30 minút po štarte.


V každom zo slovenským miest začnú preteky v nedeľu 5. mája o 13:00 hod. popoludní. V rovnakom čase vyštartujú aj pretekári v ostatných mestách na svete. Štartovné stojí 18 eur, celá suma však poputuje priamo na výskum lieku na poranenia miechy.

„V tomto momente - keď toto čítaš - si niekto zranil miechu a zostal paralyzovaný. Žiadny cit v nohách, možno si necíti ruky. Imobilný. Neustále závislý na asistencii druhého. Chceme pomôcť. Ako charitatívna nadácia Wings for Life podporujeme celosvetový výskum. Náš veľký cieľ: nájsť liek na poranenia miechy,“ píše o sebe nadácia, ktorá organizuje preteky.

Trasy pretekov v mestách Žilinského kraja:

  • Žilina - Jednoduchá bežecká vedie Parkom Ľudovíta Štúra, ktorý patrí medzi najkrajšie miesta v Žiline.
  • Martin - Trasa sa začína v Športparku Pltníky a pokračuje po cyklotrase popri rieke Turiec smerom do Priekopy. Po asi 1,7 kilometra bude pri lávke cez rieku Turiec miesto na otočku, odkiaľ sa bežci budú vracať naspäť do východiskového bodu. Celková dĺžka trasy je asi 3,4 kilometra.
  • Veľké Rovné - Trasa povedie z Veľkého Rovného smerom do Žiliny.

Viac informácií o podujatí a možnosť registrácie nájdete NA TOMTO ODKAZE.

Miesto: Žilina, Martin, Veľké Rovné
Dátum: 05.05.2024 - 13:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu