Auto značky Audi Q7 odcudzené na Orave vypátrali vďaka aplikácii v Žiline


Foto: Auto značky Audi Q7 odcudzené na Orave vypátrali vďaka aplikácii v Žiline Foto: HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Členom skupiny HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov sa podarilo v Žiline vypátrať ďalšie ukradnuté osobné motorové vozidlo. Auto značky Audi Q7 šedej farby odcudzili v piatok 20. augusta v obci Žaškov v okrese Dolný Kubín, nájsť sa ho podarilo v utorok 24. augusta.

Občianske združenie HAKA si tak pripísalo na svoje konto už v poradí 295. nájdené vozidlo. Nálezca pred kontaktovaním členov preveril aktuálny stav cez mobilnú aplikáciu, ktorá mu krádež potvrdila. HAKA následne privolala na miesto policajnú hliadku a tá auto zaistila.

Vďaka všímavosti ľudí a šikovne prepracovanej aplikácii sa do dnešného dňa podarilo nájsť takmer tri stovky ukradnutých áut, ktoré by inak pravdepodobne majitelia už nikdy nevideli. Skupina HAKA na sociálnej sieti má už takmer 240-tisíc členov, ktorí sa aktívne podieľajú na pátraní.


Pokiaľ chcete predísť podobným prípadom, zvážte použitie niektorého zo známych a overených zabezpečovacích systémov proti krádeži. Na výber máte mechanické alebo elektronické systémy od známych a rokmi overených značiek.

Medzi najčastejšie kradnuté patria značky Škoda, Volkswagen, Audi, BMW či Renault. Majiteľom sa odporúča montáž dodatočného zabezpečovacieho zariadenia od značiek ZEDER alebo VAM.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov