FOTO: Emka chcela bračeka, dostala tri sestričky. Rodinke z Oravy sa narodili trojčatá


FOTO: Emka chcela bračeka, dostala tri sestričky. Rodinke z Oravy sa narodili trojčatá
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Univerzitná nemocnica Martin

Malá Emka si želala bračeka, dostala však tri sestričky. O krásnu správu sa podelila Univerzitná nemocnica Martin, kde sa novorodeniatka prvýkrát nadýchli. Ninka, Sárka a Leuška sú zároveň pre nemocnicu prvými tohtoročnými trojičkami.

Takýto početný prírastok do rodiny Ján a Janka Spišákovci z Hladovky na Orave nečakali. K prvorodenej dcérke dostali namiesto jedného súrodenca, ktorého si priala, hneď troch. 

„Chcela bračeka, ale nakoniec má tri sestričky, veľmi sa z toho tešila. Bolo to pre nás prekvapenie, ale veľmi pekné prekvapenie, sme veľmi šťastní,“ povedali spokojní rodičia.

Dievčatká sa narodili v 32. týždni tehotenstva ich mamičky, pričom vážili 1 840 gramov, 1 410 gramov a 1 940 gramov. Zatiaľ ostávajú na oddelení Neonatológie v Martine, kde sa im veľmi dobre darí.

„Takmer celú výživu si zvládajú zabezpečiť výlučne z  materského mlieka, ktoré im maminka pravidelne nosí, za čo ju musíme pochváliť. Veríme, že to dlho nepotrvá a budú sa môcť všetci spoločne tešiť doma,” povedala primárka kliniky profesorka Katarína Maťašová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu