V Žiline našli dve kradnuté autá, jedno sa páchatelia pokúsili prestriekať, na druhom len vymenili značky


Foto: V Žiline našli dve kradnuté autá, jedno sa páchatelia pokúsili prestriekať, na druhom len vymenili značky Foto: HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

V uplynulých dňoch sa podarilo na území mesta Žilina nájsť dve ukradnuté motorové vozidlá. Prvým bola tmavomodrá Škoda Octavia, ktorú odcudzili koncom novembra minulého roka v Prievidzi. Po takmer dvoch mesiacoch auto vypátrala polícia v Považskom Chlmci, malo však čiastočne zmenenú farbu. 

„Vozidlo nemá ŠPZ, dokonca teraz už ani VIN číslo. Dvaja chalani (páchatelia) tvrdia, že auto kúpili. Z vozidla odstránili riadiačky budíkov, spínačky a kopu ďalších veci. Nechápem či sa im táto krádež oplatila. Veď uznajte, že na tomto nemôžu zbohatnúť,“ uviedol majiteľ v skupine HAKA.

Druhým nájdeným autom je Seat Leon v zlatej farbe, ktorý bol odcudzený v utorok 19. januára 2021 počas nočných hodín na Hlinskej ulici v Žiline. Vozidlo sa našlo v sobotu 23. januára zaparkované vedľa gymnázia na Trnavskej ulici na sídlisku Vlčince.


Páchatelia z neho odstránili pôvodné tabuľky s evidenčným číslom a nasadili iné z okresu Martin. Majiteľ si však auto hneď spoznal a následným preverením VIN čísla sa nájdenie aj potvrdilo. Na miesto bola privolaná polícia, ktorá osobné auto zaistila.

„Podľa zbežnej obhliadky páchatelia odcudzili puklice, autorádio, koberčeky a strhli nálepky z auta (autoservis),“ spresnil Štefan Farkaš zo skupiny HAKA. V poradí ide o 266. nájdené vozidlo, ktoré sa podarilo vypátrať vďaka skupine.

Pokiaľ chcete predísť podobným prípadom, zvážte použitie niektorého zo známych a overených zabezpečovacích systémov proti krádeži. Na výber máte mechanické alebo elektronické systémy od známych a rokmi overených značiek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov