Chata v Terchovej skončila celá v plameňoch. Nočný požiar mal byť založený úmyselne


Foto: Chata v Terchovej skončila celá v plameňoch. Nočný požiar mal byť založený úmyselne Foto: ilustračné - minv.sk

V utorok 16. apríla, krátko po 3. hodine ráno začala horieť drevenica v časti Rovná hora. Ako prví prišli na miesto hasiči z Terchovej. „Zistili, že sa jedná o požiar rekreačnej chaty, ktorá bola celá v plameňoch. Veliteľ zásahu následne žiadal o ďalšie posily z Hasičskej stanice v Žiline a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline,“ spresnila hovorkyňa hasičov Mária Pohanková Zahatlanová. 

Na mieste celkovo zasahovalo 17 hasičov v autonómnych dýchacích prístrojoch. Posilové jednotky dopĺňali vodu a pomáhali s hasebnými prácami. Miesto zásahu si hasiči osvetľovali pomocou elektrocentrály. Požiar bol do 70 minút od príchodu jednotky lokalizovaný a zlikvidovaný približne o ďalšiu hodinu.


„Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov a polícia. Predbežná škoda bola odhadnutá na 100-tisíc eur,“ dodala hovorkyňa hasičov s tým, že pri zásahu nedošlo k zraneniu osôb. Ako uvádza Dobrovoľná požiarna ochrana SR, príčinou vzniku požiaru malo byť úmyselné zapálenie neznámou osobou. K veci sme preto oslovili aj políciu.

„Zaisťovateľ príčin požiaru v uvedenom prípade nevylúčil cudzie zavinenie. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Žiline vo veci začal trestné stíhanie za zločin poškodzovania cudzej veci,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková s tým, že ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu