Detské ihrisko v Čadci ešte pred dokončením poškodili vandali. Mesto hľadá správcu, ktorý naň bude dohliadať


Foto: Detské ihrisko v Čadci ešte pred dokončením poškodili vandali. Mesto hľadá správcu, ktorý naň bude dohliadať Foto: Facebook/Mesto Čadca

Deti v Čadci sa už čoskoro zahrajú na úplne novom netradičnom ihrisku. V miestnej časti Žarec počas uplynulých mesiacov vyrástla veľká drevená loď s dvomi sťažňami, šmykľavkami a pieskoviskami, ktorá poteší najmä najmladšie generácie.

Aktuálne na mieste prebiehajú dokončovacie práce, ktoré prepoja staré a nové ihrisko do jedného spoločného areálu. Slávnostné otvorenie je naplánované na nedeľu 12. mája. Drevené prvky sa však ešte pred dokončením stali cieľom vandalov.

„Máme záujem, aby nový objekt dlho slúžil k spokojnosti tých, pre koho je určený. Teda detí a ich rodičov. Je smutné, že areál vybudovaný aj z nemalých finančných prostriedkov nás všetkých, sa stal už pred dokončením objektom vandalského správania,“ píše na sociálnej sieti mesto Čadca.

Aby boli deti v bezpečí a hrali sa na nepoškodenom ihrisku, samospráva plánuje do areálu nainštalovať kamery. Okrem toho hľadá aj správcu, ktorý bude zodpovedný za dohľad nad ihriskom.

„Presný rozsah povinností ako aj odmeňovanie budú prerokované s konkrétnymi záujemcami, ktorí sa môžu hlásiť u pani Poláčkovej na telefónnom čísle 041/4323064 v čase od 6:00 hod. do 14:00 hod.,“ informuje samospráva prípadných záujemcov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu