VIDEO: Vodič nezodpovedným manévrom v Žiline takmer spôsobil nehodu


Foto: VIDEO: Vodič nezodpovedným manévrom v Žiline takmer spôsobil nehodu Foto: Facebook/Martin Cvrček Uhrák

Cesta prvej triedy I/18 vedúca zo Žiliny smerom na Martin je takmer každodenne preplnená a často sa tu stávajú viac či menej závažné dopravné nehody. Aj z tohto dôvodu pribudlo pred niekoľkými rokmi na križovatku ulíc Osloboditeľov a Košickej zvislé dopravné značenie prikazujúce smer odbočenia doprava.

Vodiči totiž cestu vedúcu od začiatku vodného diela pravidelne využívali ako skratku, ktorou sa pripájali na cestu pod Strečnom. Od inštalácie značky s prikázaným smerom jazdy už môžu legálne odbočiť iba naspäť do Žiliny. Množstvo motoristov však ignoruje dopravné predpisy a snaží sa zaradiť medzi vozidlá smerujúce na Martin.


„Naučte se, prosím Vás, aspoň tady dodržovat zákaz odbočení vlevo. Jezdím tady 4-krát denně a minimálně 1-krát tam někdo stojí a čeká na odbočení. Nechce tam dát Polícia SR bezpečnostní kameru a vybírat za to pokuty?“ opýtal sa včera zahraničný vodič, ktorý na sociálnej sieti zdieľal video zachytávajúce ďalšieho nezodpovedného motoristu. Ten nielenže nesprávne odbočil, okrem toho ešte dupol na brzdy priamo pred vozidlom autora.


(Pozn. redakcie - na videozázname nie je správny dátum a čas.)



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu