Poľky uviazli v oblasti Vyžretô. Na príchod horských záchranárov nepočkali, z miesta odišli


Foto: Poľky uviazli v oblasti Vyžretô. Na príchod horských záchranárov nepočkali, z miesta odišli Foto: hzs.sk

V sobotu 27. apríla na tiesňovú linku zavolala dvojica poľských turistiek. V Nízkych Tatrách pod vrchom Salatín totiž po zídení zo zeleného turisticky značeného chodníka v smere na Malý Salatín uviazli v lesnom poraste, pričom nemohli ďalej pokračovať v túre a ani vrátiť sa na hrebeň.

Po nahlásení udalosti im tak v popoludňajších hodinách vyrazili na pomoc príslušníci Horskej záchrannej služby (HZS) z Oblastného strediska Nízke Tatry. Zasahovať mali v oblasti, ktorá sa nazýva Vyžretô.

Aj napriek tomu, že horskí záchranári vďaka poskytnutej GPS polohe vedeli, kde turistky hľadať, po príchode na označené miesto ich čakalo prekvapenie. Poľky už z danej lokality odišli. „Počas prebiehajúceho pátrania sa uviaznutým podarilo zísť lesnou cestou až do doliny,“ spresňuje HZS na svojom oficiálnom webe.

Ako dodávajú príslušníci HZS na záver, v náročnom teréne dvojica turistiek našťastie neutrpela žiadne zranenia. Pomoc horských záchranárov preto už nepotrebovali a ďalej pokračovali na vlastnú žiadosť samostatne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu