Na Vodnom diele Žilina pobežia pre dobrú vec. Príďte podporiť deti so znevýhodnením aj vy


Foto: Na Vodnom diele Žilina pobežia pre dobrú vec. Príďte podporiť deti so znevýhodnením aj vy
Galéria: 2 fotky
Foto: Nadácia Kia Slovakia

Športovo-charitatívne podujatie Nadácie Kia Slovakia s názvom Inklúzia v pohybe má pokračovanie aj tento rok. Na Vodné dielo Žilina sa vráti už najbližšiu sobotu 11. mája o 10. hodine už po tretíkrát, aby účastníci mohli opäť podporiť deti zo Špeciálnych olympiád Slovensko.

Okrem toho, že prejdú trate s dĺžkami 1 alebo 8 km, v rámci ďalších aktivít sa naučia pár slov posunkovou rečou, vyskúšajú si handbike či zažijú pár minút so zrakovým znevýhodnením. V ďalších stánkoch budú pripravené kreatívne hry, ukážky prvej pomoci, lukostreľba, maľovanie na tvár a deti poteší aj obľúbený kúzelník.

Tentokrát nadácia podporí inkluzívny šport v našej krajine skvelou čiastkou 300-tisíc eur. Peniaze budú použité na debarierizáciu športovísk v Žilinskom kraji a na podporu organizácií, ktoré sa venujú podpore športovcov s fyzickým alebo intelektuálnym znevýhodnením.

Účasť na podujatí, ktoré priblíži deťom i dospelým život s rôznymi typmi znevýhodnenia, je bezplatná. Svojou včasnou registráciou (môžete tak urobiť po kliknutí SEM) si účastníci zabezpečia štartové číslo spolu s bežeckou čelenkou a medailou v cieli. Zabezpečený bude aj pitný režim a zdravé občerstvenie.

„V predchádzajúcich ročníkoch podujatia sme sa presvedčili o význame takýchto aktivít. Veríme, že aj tento rok spolu zažijeme skvelú atmosféru prirodzenej inklúzie, tolerancie a vzájomnej pomoci,“ dodal správca Nadácie Kia Slovakia. 

Miesto: Vodné dielo Žilina
Dátum: 11.05.2024 - 10:00    17:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu