Nová tržnica v Žiline opäť ožije: Mesto organizuje swap oblečenia, predstaví aj lokálnych dizajnérov


Foto: Nová tržnica v Žiline opäť ožije: Mesto organizuje swap oblečenia, predstaví aj lokálnych dizajnérov Foto: trznicazilina.sk

Novovybudovaná tržnica v centre Žiliny opäť na deň ožije. Mesto v nej organizuje swap spojený s komunitným trhom, na ktorý pozýva všetkých obyvateľov aj návštevníkov.

V sobotu 11. mája od 9:00 hod. do 14:00 hod. sa drevené pulty trhových stánkov zaplnia oblečením, ktoré prinesú Žilinčania. Cieľom swapu (výmeny) vecí je osvieženie šatníka a zároveň posunutie oblečenia, ktoré už ľudia nenosia, niekomu, kto ho ešte využije.

„Prineste oblečenie, ktoré už nenosíte, a odíďte s novými módnymi kúskami, ktoré si môžete vylepšiť v našej dielni, a vyrobiť si tak unikátny merch Tržnice!“ píše mesto na svojom oficiálnom Facebooku. Priniesť môžete nanajvýš 3 kusy čistého a nepoškodeného oblečenia.

Okrem swapu a dielní sa v sobotu môžete tešiť na komunitný trh, kde sa predstavia lokálni dizajnéri a kreatívci, predovšetkým študenti.

„Súčasťou programu bude aj diskusia o udržateľnej móde, kde sa dozviete viac o etickom a ekologickom prístupe k produkucii. Zistite, ako môžete svojim prístupom prispieť k šetreniu životného prostredia a zmeniť svoje nákupné zvyky smerom k udržateľnejšiemu spôsobu života,“ pozýva mesto.

Miesto: Tržnica Žilina
Dátum: 11.05.2024 - 09:00    14:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu