Požiar v hoteli na Kysuciach zasiahol aj ubytovaciu časť. Na mieste je viac ako 50 hasičov


Foto: Požiar v hoteli na Kysuciach zasiahol aj ubytovaciu časť. Na mieste je viac ako 50 hasičov Foto: Facebook/Ján Korman

V nedeľu 28. apríla vypukol v hoteli Marlene v Oščadnici v okrese Čadca požiar strechy. Hasiči so živlom bojujú aj po viac ako štyroch hodinách. Momentálne sa na mieste nachádza 26 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorým asistuje 25 dobrovoľných hasičov.

Podľa našich informácií plamene zachvátili strechu budovy, v ktorej sa nachádza reštaurácia a hotelová časť. Druhá budova, ktorá slúži primárne ako spoločenská sála, by mala byť požiarom nedotknutá.

Požiar zachvátil strechu hotela a rozšíril sa do podkrovných priestorov a ubytovacej časti hotela. Z hotela boli evakuované všetky osoby. Požiar bol krátko po 17:00 hod. lokalizovaný a aktuálne hasiči pokračujú v jeho likvidácii a vo vyhľadávaní skrytých ohnísk,“ spresňuje Mária Pohanková Zahatlanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Na mieste zasahujú s dvanástimi kusmi techniky hasiči zo staníc v Čadci, Kysuckom Novom Meste, Bytči, Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. So siedmimi kusmi techniky sú im nápomocní dobrovoľní hasiči z Oščadnice, Krásna nad Kysucou, Skalitého a Dunajova.

„Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov, špecialisti z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave a polícia,“ dodáva na záver Mária Pohanková Zahatlanová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu