Staromestské slávnosti hlavným programom neskončia. Žilinské kluby pripravujú afterparties


Foto: Staromestské slávnosti hlavným programom neskončia. Žilinské kluby pripravujú afterparties Foto: Mesto Žilina

Tohtoročné Staromestské slávnosti v Žiline budú sprevádzané viacerými novinkami. Najväčšie žilinské kultúrne podujatie začne už 23. mája.

Na hlavných pódiách si návštevníci budú môcť vypočuť vystúpenia skupín Vidiek, Gladiátor, Para, Puding pani Elvisovej, Midi Lidi, Hoten Toten, the Backwards – Beatles revival či spevák Alan Murin. O folklórnu zložku sa postarajú súbory Rozsutec a Stavbár, aj obľúbené formácie Balkansambel, Big Band žilinského konzervatória, Homosapiens, Ditch the Fridge či RocKids.

Bohatý program slávností doplnia úspešní kandidáti z výzvy Open Call – Otvorené pódium. Odborná porota vybrala spomedzi viac ako päťdesiatich uchádzačov kapely Wasted Strings, Vintage Boyz a The Backstep. Tento ročník osvieži aj koncept „Afterparties“, ktorý ponúkne pre záujemcov príležitosť zabávať sa aj po skončení hlavného programu v spolupracujúcej kultúrnej inštitúcii.



Milovníkov remeselných výrobkov poteší ponuka nielen na oboch námestiach a Farských schodoch, ale rozšírený výber nájdu aj v novootvorenom objekte Tržnica Žilina. Podobne, ako predchádzajúce roky, budú predajcovia nalievať nápoje do vratných pohárov.

Prepojenie Slovenského klubu vojenských výsadkárov s 5tym plukom špeciálneho určenia prinesie vystúpenie kvalitnej vojenskej hudby Banská Bystrica. V rámci hlavného programu na Mariánskom námestí vystúpia lokálne základné umelecké školy, centrá voľného času, detské tanečné súbory, orchestre a zbory. Tento rok mesto očakáva rekordných 870 detských umelcov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu