Prechádzkam v prírode sa v tejto lokalite na Kysuciach radšej vyhnite. V okolí spozorovali dva medvede


Foto: Prechádzkam v prírode sa v tejto lokalite na Kysuciach radšej vyhnite. V okolí spozorovali dva medvede Foto: Ilustračné/freepik.com

V závere minulého týždňa došlo k útoku medvedice na 34-ročného muža v blízkosti Prírodnej rezervácie Ľadonhora. Teraz upozorňuje na pohyb zvieraťa aj kysucká obec Ochodnica. Dvoch jedincov mali spozorovať na vrchu Šerkov, ktorý sa od miesta spomínaného útoku nachádza vzdušnou čiarou len približne desať kilometrov.

„Vyzývame preto občanov, aby z dôvodu bezpečnosti života a zdravia nechodili do danej lokality a blízkeho okolia, predovšetkým v ranných a večerných hodinách,“ spresňuje obec na svojom oficiálnom webovom sídle.

Ak sa predsa len rozhodnete vydať do prírody v tejto lokalite, nechoďte sami a urobte tak aspoň vo dvojici. Medveďa neprekvapíte, keď sa budete snažiť na seba upozorňovať akýmkoľvek zvukom, tým najprirodzenejším je rozprávanie.

Prechádzke pri brieždení alebo za súmraku sa radšej vyhnite. Už keď sa budete nachádzať v lese, všímajte si svoje okolie. V prípade, že nájdete pobytové znaky zvieraťa – ako sú stopy, trus či „medvedie stromy“ – zbystrite a snažte sa od nich vzdialiť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu