FOTO: Netradičné svadobné fotky na letisku Višňové dotvára dym z výfukov a spálených pneumatík


FOTO: Netradičné svadobné fotky na letisku Višňové dotvára dym z výfukov a spálených pneumatík
Galéria: 17 fotiek
Foto: Tomáš Kozel

Svadba je udalosť, ktorá sa v ideálnom prípade koná len jediný krát za život. Mala by byť preto presne taká, akú si ju snúbenci vysnívajú. Deň, kedy sa ich životy spojili do jedného, manželom zväčša dlhé roky pripomínajú aj svadobné fotografie.

Martin a Zuzana Danišekovci si svoje áno povedali začiatkom augusta v kostole v žilinskej mestskej časti Trnové. Hoci obrad a slávnostná hostina štýlom nevyčnievali, mladomanželia sa rozhodli svoje pravé ja ukázať práve pri svadobnom fotení.

Ich spoločnou vášňou sú totiž motorky a športové automobily, obaja navyše milujú krásne západy slnka v prírode. Fotograf Tomáš Kozel dostal úlohu zhotoviť zábery, ktoré budú mladý pár dokonale vystihovať. Podvečer preto zamierili na letisko Višňové.

„Porozprávali sme náš životný štýl fotografovi a zhodli sme sa na tom, že letisko pri západe slnka a s pálením pneumatík nás bude vystihovať, nad inými možnosťami sme ani neuvažovali,“ vysvetlil svoje rozhodnutie Martin Danišek.

Najkrajšie spoločné spomienky zo svadby vznikli podľa neho práve pri fotení, kedy obaja pocítili ten pravý adrenalín zahalení dymom z výfukov motorky a auta, ktoré okolo nich jazdili. Okolo automobilov sa bude točiť aj ich ďalší spoločný život - už týždeň po svadbe sa zúčastnili víkendových pretekov.



Okrem záberov na letisku, ktoré je obľúbeným miestom mladomanželov, sa Tomáš Kozel postaral aj o nežné portréty. Tie vznikli uprostred poľa s ovsom a Martin so Zuzanou na ne tiež tak skoro nezabudnú.

„Zábavné bolo, keď sme sa fotili medzi ovsom, kde bola úplne premočená pôda a nevesta tam mala ísť v opätkoch a v bielych šatách, ktoré potom samozrejme už neboli také biele. Celé fotenie bolo veľmi zábavné a profesionálne, za čo sa chceme fotografovi poďakovať,“ priblížil ženích.

Fotograf Tomáš Kozel premieňa svet okolo seba na dychberúce zábery už viac než desať rokov. Najskôr sa zameriaval na krajinky, potom však objavil čaro reportážnej a čiernobielej fotografie. Keďže miluje zvečňovanie nefalšovaných emócií, po čase sa rozhodol fotografovať aj svadby.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu