FOTO: Väčšia časť železničného mosta na Kysuckej ulici je zbúraná, chodci naďalej využívajú podchod


FOTO: Väčšia časť železničného mosta na Kysuckej ulici je zbúraná, chodci naďalej využívajú podchod
Galéria: 46 fotiek

V Žiline a jej blízkom okolí aktuálne prebieha komplexná modernizácia železničnej infraštruktúry, ktorej cieľom je skvalitnenie dopravnej situácie v oblasti. Rozsiahle práce na cestách a železnici však pre Žilinčanov znamenajú výrazné zmeny a obmedzenia v doprave, ktoré potrvajú prinajmenšom niekoľko mesiacov.

Jednou z nich je aj uzatvorenie podjazdu spojeného s podchodom pre chodcov na Kysuckej ulici. Všetky vozidlá vrátane mestskej hromadnej dopravy a diaľkových autobusov musia od pondelka 21. novembra využívať obchádzkové trasy centrom Žiliny alebo po mestskom okruhu.


V priebehu tohto týždňa začali prvé búracie práce na železničnom moste. Pešie osoby však môžu popod objekt naďalej prechádzať až do doby, kým nebude oficiálne otvorený nový podchod pre chodcov vedúci z Národnej ulice na Uhoľnú ulicu.

Na uzávierku Kysuckej ulice v tomto úseku a jednotlivé obchádzkové trasy v širšom centre mesta vodičov upozorňuje dočasné dopravné značenie. Bližšie informácie ohľadom zmien v organizácii dopravy súvisiacich práve s modernizáciou železničného uzla a uzatvorením podjazdu na Kysuckej ulici sme priniesli v staršom článku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu