Choma kritizuje rekonštrukciu železničného uzla: Trabelssie na úkor občanov vyťažil pre seba maximum


Foto: Choma kritizuje rekonštrukciu železničného uzla: Trabelssie na úkor občanov vyťažil pre seba maximum

Bývalý žilinský primátor Igor Choma prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti kritizuje priebeh rekonštrukcie podjazdu na Kysuckej ulici, ktorý sa 21. novembra uzavrel na minimálne jeden rok. Podľa Chomu sa tak ku komplikovanej situácii na komunikáciách vedúcich zo a do Žiliny pridala aj zhoršená situácia na cestách priamo v meste.

Pamätám si na rokovania mesta s investorom – ŽSR i pripomienky mesta. Pôvodný projekt vôbec nepočítal s mostom, predĺžením Májovej ulice ponad železničnú trať s napojením na Ľavobrežnú, ale podarilo sa nám ho tam dostať,“ uvádza Choma a dopĺňa stanovenú podmienku, že predmetný most mal byť užívaniaschopný ešte pred uzavretím podjazdu.

V súčasnosti je prechod cez podjazd sprístupnený len pre pešie osoby, no aj to len do otvorenia nového podchodu pre chodcov z Národnej ulice na Uhoľnú ulicu. Úplný zákaz však platí pre všetky motorové vozidlá, ktoré si musia zvoliť cestu po obchádzkových trasách. 


Za aktuálnu situáciu však Choma neviní mesto, ani investora, ale známeho podnikateľa Georgea Trabelssieho. „Opäť nesklamal a urobil všetko preto, aby obštrukciami a zdržiavaním povoľovacích konaní vyťažil pre seba maximum. Nevadí mu, že na úkor mesta a jeho občanov,“ vyjadril svoje rozhorčenie Choma.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu