Zomrel bývalý riaditeľ žilinskej nemocnice Ladislav Augustín. Dožil sa okrúhleho veku


Foto: Zomrel bývalý riaditeľ žilinskej nemocnice Ladislav Augustín. Dožil sa okrúhleho veku Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina - Milan Kosec

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline priniesla verejnosti smutné správy. V stredu 1. mája zomrel významný obyvateľ mesta a zároveň dlhoročný riaditeľ nemocnice MUDr. Ladislav Augustín. Dožil sa okrúhlych 90 rokov.

„Obrovský smútok v nás zavládol po tom, čo sme prijali správu o odchode mimoriadne významnej osobnosti Žiliny, ktorá bola, je a zostane neoddeliteľnou a dôležitou súčasťou histórie našej nemocnice,“ napísala nemocnica na sociálnej sieti.

Ladislav Augustín v roku 1959 dokončil štúdium na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a zamieril do Žiliny, kde začal pracovať v nemocnici, ktorá sa vtedy nazývala okresným ústavom národného zdravia.


Svoju prvú atestáciu získal v odbore chirurgia a následne aj v odbore urológia. Špecializáciu mal aj na sociálne lekárstvo či organizáciu zdravotníctva. Popri práci v nemocnici prijal tiež pozíciu pedagóga odborných predmetov na Strednej zdravotníckej škole v Žiline.

„Žilinskú nemocnicu viedol od roku 1975 do roku 1990, teda mimoriadnych 15 rokov. Jeho výnimočná osobnosť sa v mysliach mnohých spája s pojmami ako cieľavedomosť, profesionalita, odhodlanie či ambícia rozvíjať a napredovať. MUDr. Ladislav Augustín sa zaslúžil o veľmi výrazný rozvoj a budovanie nemocnice. Patril a bude patriť medzi významné osobnosti Žiliny,“ povedalo o ňom vedenie nemocnice.

Rodine bývalého riaditeľa zároveň vyjadrilo úprimnú sústrasť. Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční v utorok 7. mája o 14:00 hod. na Starom cintoríne v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu