V týchto dňoch na cestách nepodceňujte situáciu, mnohí vodiči jazdia na letných pneumatikách


Foto: V týchto dňoch na cestách nepodceňujte situáciu, mnohí vodiči jazdia na letných pneumatikách

Od utorka 16. januára 2018 počasie výrazne komplikuje dopravnú situáciu v Žilinskom kraji. Sneženie spolu s menšími mrazmi vytvára na vozovke kašovitú šmykľavú vrstvu, či roztopený sneh namŕza a tvorí sa poľadovica. Vodiči by v týchto dňoch nemali zabúdať na bezpečnosť a jazdiť opatrnejšie.

Predovšetkým by však mali používať správne pneumatiky. Viacero našich čitateľov bolo svedkom toho, ako sa v niektorých častiach mesta šmýkali osobné autá na cestách a nemohli prejsť určitými úsekmi. Krátko na to vysvitlo, že tieto autá majú buď letné pneumatiky, alebo úplne zjazdené zimné pneumatiky.

Čoraz menej vodičov prezúva auto na celú zimu, pretože už nebýva toľko snehu ako kedysi. Neočakávané sneženie však môže zaskočiť a podpísať sa pod vážnu nehodu. Nikdy netreba podceňovať správne prezutie a taktiež hrúbku dezénu či rok výroby pneumatík. Viac sa dočítate v priloženom článku. 


Počas zlého počasia vždy prispôsobte rýchlosť a spôsob jazdy aktuálnej situácii. Venujte sa riadeniu, nepoužívajte mobilné telefóny a dbajte na správne osvetlenie svojho vozidla. Za silného sneženia, hmly či dažďa nepoužívajte len denné svietenie, ale zapnite si stretávacie svetlá a prípadne aj hmlovky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu