V rebríčku top 10 strelcov basketbalovej extraligy až traja hráči PP TV RAJ Žilina


Foto: V rebríčku top 10 strelcov basketbalovej extraligy až traja hráči PP TV RAJ Žilina Foto: Facebook PP TV RAJ Žilina

Žilinský basketbal zažíva znovuzrodenie po tom, ako sa tím tento rok po piatich rokoch predstavil v najvyššej basketbalovej lige. Prvý zápas PP TV RAJ Žilina sledovala zaplnená hala na Rosinskej ceste, basketbalisti v ňom ponúkli infarktový záver, aj keď nie so šťastným koncom. Rovnako napínavý duel predviedli aj o tri dni neskôr, proti Košiciam sa však už mohli radovať zo zisku prvých bodov.

Družstvo pod vedením najmladšieho trénera extraligy Maroša Moravčíka sa pred začiatkom súťaže výrazne posilnilo, v kádri má až troch zámorských hráčov - Brandona Holcomba, Brandona Conleyho a Waltera Wrighta. Oporou sú aj domáci odchovanci Róbert Rožánek, Jakub Merešš či Tomáš Ďurana. O kvalitnom kádri svedčí aj fakt, že po treťom kole sa nachádza v tabuľke najlepších hráčov podľa bodového zisku až trojica Žilinčanov.

Na tretej priečke sa nachádza najčerstvejšia z troch zámorských posíl - Walter Wright s priemerom na zápas 21,7 bodov, tabuľku uzatvára druhá posila Brandon Conley s priemerom 17 bodov. Na štvrtej priečke je s priemerom 21,3 Róbert Rožánek, ktorý je zároveň jediným Slovákom medzi najlepšími piatimi strelcami. Stále len 21-ročný odchovanec si v nedeľu napravil chuť po sobotňajšej prehre v Spišskej Novej Vsi a nastrieľal v druhej najvyššej súťaži proti ŠKP Štart Bratislava 56 bodov.

Aj keď je ešte priskoro na eufóriu, kvalitne poskladaný tím má rozhodne na to, aby v extralige prekvapil. „S tímom by sme radi postúpili do play-off, aj keď máme zakázané dávať takéto vyjadrenia. Netajíme sa tým, že by sme radi postúpili a myslím, že na to máme. A ja osobne by som chcel pokračoval v doterajších výkonoch a bol by som rád, keby som ich dokázal ešte zlepšiť. O nejaké dva-tri body určite,“ uviedol pokračovateľ známej basketbalovej dynastie v Žiline pre Basket.sk

Najbližší zápas odohrajú basketbalisti PP TV RAJ Žilina už v sobotu o 18:00 hod. proti Leviciam, duel sa odohrá v hale na Rosinskej ceste a všetci ste vítaní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu