Mesto Žilina vykonalo na podnet občianskeho aktivistu úpravu zelene na ulici Vysokoškolákov


Foto: Mesto Žilina vykonalo na podnet občianskeho aktivistu úpravu zelene na ulici Vysokoškolákov Foto: Ján Rzeszoto

V uplynulých dňoch prebiehala v oblasti klientskeho centra na ulici Vysokoškolákov v Žiline úprava verejnej mestskej zelene. Pracovníci externej spoločnosti vykonali orez a celkovú úpravu stromov a náletových drevín na základe podnetu občianskeho aktivistu zo sídliska Vlčince.

Zeleň v okolí jednej z najfrekventovanejších ulíc v Žiline je čiastočne zanedbaná, trávnaté nespevnené plochy ničia zaparkované vozidlá návštevníkov klientskeho centra a okresného úradu. Občiansky aktivista plánuje v týchto pozitívnych zmenách pokračovať ďalej, požiadal aj o riešenie problémového parkovania.

„Podarilo sa mi presadiť, aby Mesto Žilina, upravilo zeleň na časti ulice Vysokoškolákov. Ďalšia požiadavka je teraz na odstránenie stavebného odpadu ešte z čias výstavby sídliska a vyriešenie parkovania pred Okresným úradom. V tomto priestore sa ničí kompletne zeleň a to len kvôli arogantnosti vodičov čo parkujú na nespevnených plochách,“ uviedol Ján Rzeszoto.

Parkovanie pri klientskom centre v Žiline

Problémy s parkovaním mimo spevnených plôch sa začali objavovať po tom, čo Žilinská univerzita pristúpila k obmedzeniu vjazdu áut do areálu vysokoškolských internátov. Reguláciu parkovania zaviedli pred rokom aj pri predajni Kaufland a len nedávno pri predajni OBI. V oboch prípadoch boli dôvodom sťažnosti zákazníkov na problémy s hľadaním voľného miesta pri nákupe.


Mesto Žilina zaviedlo prvé opatrenia proti parkovaniu vozidiel na chodníkoch a pri tesnom okraji cesty formou betónových zábran pred niekoľkými mesiacmi. Odvtedy sa autá presunuli na posledné voľné miesta a parkujú aj v blate. Mestská polícia v oblasti vykonáva kontroly a nezodpovedných vodičov pokutuje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ján Rzeszoto