Mestská polícia začala riešiť parkovanie áut na kraji cesty pri Klientskom centre


Foto: Mestská polícia začala riešiť parkovanie áut na kraji cesty pri Klientskom centre

Čitatelia nás upozornili, že dnes 27. februára si všimli, ako hliadka mestskej polície začala riešiť nezodpovedné parkovanie vodičov pri Klientskom centre na sídlisku Vlčince. Popri ceste býva niekedy odstavených súčasne aj 15 vozidiel, ktoré nielen znemožňujú výhľad ostatným účastníkom cestnej premávky, ale občas bránia v ceste aj chodcom.

„Dnes doobeda som si všimol, ako dvaja mestskí policajti fotili parkujúce autá pri Europalace. Zároveň rozdávali lístočky za stierače. Zrejme nejde o pokuty ale predvolanie. Niektorí šoféri hneď pribehli na miesto, miestami to tam vyzeralo aj na hádku,“ uvádza Stanislav.

Podzemné parkovisko priamo pod budovou klientskeho centra väčšinou nebýva plne obsadené. Ako doobeda tak aj poobede sa dá bez väčších problémov nájsť voľné parkovacie miesto. Niektorí návštevníci centra však pravdepodobne nechcú strácať čas prevážaním sa po parkovisku a tak zastavujú priamo pred budovou, pri ceste. Medzi parkujúcimi sa nachádzajú aj zákazníci pošty.


Sťažnosti na takéto státie sa postupne čoraz viac hromadia. Na portáli Odkazprestarostu.sk sa dokonca objavil podnet, v ktorom nahlasovateľ poukazuje na parkovanie zamestnancov úradov priamo pred bytovkami na sídlisku. Mestská polícia sa zatiaľ zamerala na prvý problém, ktorý je pre bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky podstatnejší.

S problematickým parkovaním sa postupne musela vysporiadať aj Žilinská univerzita, ktorej pozemky využívali návštevníci úradov a klienti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu