Skládka pneumatík pod estakádou bola odstránená, pôvodcu doriešila mestská polícia


Foto: Skládka pneumatík pod estakádou bola odstránená, pôvodcu doriešila mestská polícia
Galéria: 5 fotiek

Počas uplynulého víkendu sa pod žilinskou estakádou objavila nepovolená skládka pneumatík, na ktorú upozornil jeden z občianskych aktivistov. Kopa pneumatík sa nachádzala neďaleko miesta, ktoré sa viacerí dobrovoľníci a aktivisti snažia udržiavať a postupne zveľaďovať.

O skutočnosti bola informovaná aj mestská polícia v Žiline, ktorá sa prípadom hneď začala zaoberať. „Kontaktoval som MP a priestor som ukázal hliadke. Vzniká tu jedna obrovská skládka pneumatík ktoré stále pribúdajú. Taktiež tu niekto vyrovnal terén a nasypal kamenivo,“ uviedol Ján Rzeszoto, ktorý nám zaslal fotografie.

Po približne troch dňoch nepovolená skládka z miesta zmizla. Mnohí ľudia sú zvyknutí vyvážať odpad a nepotrebné veci práve pod estakádu, kde takýmto spôsobom za posledné roky vzniklo viacero čiernych skládok.


„Na základe podnetu obyvateľa bola na miesto vyslaná hliadka mestskej polície, ktorá zistila pôvodcu. Po doriešení veci bola na mieste vykonaná opakovaná kontrola. Pneumatiky sa už na mieste nenachádzali,“ uviedol Martin Matejko, zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina.

Aktivisti sa usilujú o celkové vyčistenie a postupnú premenu tohto pôvodne zanedbaného verejného priestoru. Niektoré časti sú po novom monitorované kamerou mestskej polície.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu