Vodiči sa sťažujú na novú svetelú reklamu v Závodí, ktorá príliš oslepuje


Foto: Vodiči sa sťažujú na novú svetelú reklamu v Závodí, ktorá príliš oslepuje
Galéria: 3 fotky

Čitateľ Michal nás včera upozornil na oslepujúcu reklamu, ktorá sa nachádza v mestskej časti Závodie, presnejšie pred malým kruhovým objazdom v smere z Rondla. Veľká reklamná obrazovka podľa jeho slov až príliš oslepuje vodičov a odvádza pozornosť, čo môže zvyšovať riziko vzniku dopravnej nehody.

„Odvádza to pozornosť, ale hlavne je to dosť nepríjemné na oči. Neviem, kto to schválil, ale vôbec s tým nesúhlasím,“ píše Michal. To, že osadenie reklamnej plochy si všimli viacerí Žilinčania, dokazuje správa ďalšieho čitateľa. Ten miestom pravidelne prechádza, rovnako mu novinka prekáža.

Obrazovka prekáža okrem vodičov aj obyvateľom v okolí

Svojou intenzitou plocha osvetľuje veľkú časť ulice, chodníky a okolité budovy. S ohľadom na to, že reklamný nosič je v prevádzke aj počas večerných hodín po zotmení, prekáža aj občanom bývajúcim v jeho okolí. Výrazný svetelný bod vyžaruje aj pri pohľadoch zo žilinských sídlisk Hliny VII. a VIII.

„Len nedávno som sa potešila, že ľudia pri Slovakii sa zbavili tej veľkej reklamy. A teraz tu mám podobný problém priamo pod oknami. Zaujímalo by ma, či by si pán majiteľ, ktorý mimochodom zarába aj na tom, že nám ostatným výrazne uberá zo životného štandardu, nainštaloval niečo podobné pred spálňu,“ uvádza čitateľka Lenka. Bližšie podrobnosti o tom, či reklamný nosič spĺňa náležitosti umiestnenia a intenzity vyžarovania, zisťujeme.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu