Most v Závodí si na opravu ešte počká. Pôvodný dodávateľ sa rozhodol práce nerealizovať


Foto: Most v Závodí si na opravu ešte počká. Pôvodný dodávateľ sa rozhodol práce nerealizovať Foto: Odkaz pre starostu

Žilinská župa rieši celkovú rekonštrukciu cesty III/2083 v časti Žilinská Lehota viac ako dva roky. Komunikácia si totiž vyžaduje rozsiahle opravy vrátane odvodnenia. Krajská samospráva preto viackrát vyhlásila verejné obstarávanie na zhotoviteľa, dlho sa však doň nikto nezapájal. 

Podľa najnovších informácií to vyzerá, že obyvatelia Žilinskej Lehoty sa môžu tešiť na kompletne zrekonštruovanú cestu. „Upravila sa cena navýšením predpokladanej hodnoty zákazky a už sa prihlásil a vyhral nový dodávateľ SKANSKA,“ informoval krajský poslanec Denis Cáder na sociálnej sieti. Zosilnenie povrchu cesty spojené s odvodnením si vyžiada investíciu 184-tisíc eur.

O niečo smutnejšia správa čaká obyvateľov Závodia. Most ponad rieku Rajčianka mal byť rekonštruovaný za už „odklepnutých“ 40-tisíc eur. Stavba však bude musieť počkať, nakoľko pôvodný dodavateľ neuzavrel zmluvu na realizáciu diela. 

„Víťazný dodávateľ sa rozhodol nerealizovať práce a ŽSK nanovo spúšťa verejné obstarávanie, čo sa opäť časovo predlžuje. Spraví sa to, len musíme byť trpezliví, lebo riešime rovno aj asfaltovanie povrchu,“ dodáva Denis Cáder. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu