Chystáte svadbu? Príďte sa inšpirovať na prvý ročník Svadobného festivalu v Sobášnom paláci v Bytči


Foto: Chystáte svadbu? Príďte sa inšpirovať na prvý ročník Svadobného festivalu v Sobášnom paláci v Bytči Foto: Ján Rábara

Považské múzeum si pre verejnosť pripravilo netradičné podujatie. V dňoch 10. a 11. mája sa v Sobášnom paláci v Bytči uskutoční prvý ročník Svadobného festivalu. V krásnom renesančnom priestore budú svoje služby prezentovať svadobné salóny a agentúry, zlatnícke dielne, kvetinárstva, vinotéky či svadobné šperky a doplnky. 

„Chceli sme prinavrátiť slávu renesančnej pamiatke, ktorá v stredoeurópskom priestore nemá obdobu a predstaviť ju širšej verejnosti spôsobom, pre ktorý bola určená. Svadobné hostiny sa síce v Sobášnom paláci konajú, ale vždy za zatvorenými dverami. Takto budú môcť špeciálnu atmosféru zažiť skutočne všetci. Na svoje si určite prídu budúce manželské páry, ktoré hľadajú exkluzívny priestor, ale aj ostatní návštevníci,“ pozýva správkyňa Sobášneho paláca v Bytči.



V piatok 10. mája bude podujatie trvať od 11:00 do 18:00 a v sobotu od 10:00 do 18:00. Slávnostné otvorenie priblíži tradičné zvyky, počas dňa budú v hodinových vstupoch prebiehať naživo hrané svadobné pochody a celým podujatím bude sprevádzať starejší.

Vrcholom programu bude módna prehliadka svadobných šiat a čepčenie nevesty. Najmenších potešia sprievodné aktivity a účastníkov čaká aj tombola s atraktívnymi cenami. V prípade priaznivého počasia návštevníci uvidia aj svadobný koč s konským záprahom.

Podujatie môže byť ideálnym pre páry, ktoré chystajú svadbu a chcú sa inšpirovať. Vstupné je 5 eur, deti do 15 rokov majú vstup zadarmo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu