Toto nie je dovolené ani na diaľnici. Vodič v Martine mestom len preletel


Foto: Toto nie je dovolené ani na diaľnici. Vodič v Martine mestom len preletel Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Nedodržanie rýchlosti je azda najčastejším priestupkom proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Deje sa tak aj napriek tomu, že takáto jazda nie je len nezákonná, ale aj nebezpečná, či už pre samotného vodiča alebo osoby v okolí. Polícia preto dodržiavanie rýchlosti dôsledne kontroluje.

Výrazné prekročenie rýchlosti v uplynulých dňoch zistili martinskí policajti, ktorí 5. mája namerali vodičovi osobného auta rýchlosť 144 km/h. Tá u nás nie je povolená ani na diaľniciach, no motorista ňou uháňal priamo cez Martin v úseku s maximálnou dovolenou rýchlosťou 70 km/h. 

Priestupky rovnako zistili policajní príslušníci Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci, ktorí počas merania zachytili troch motocyklistov porušujúcich zákon. „Prekročili najvyššiu dovolenú rýchlosť 50 km/h v obci Klokočov na ceste číslo II/484,“ spresňujú.

Jedným z nich bol 48-ročný muž z Česka, ktorý limit prekročil o 20 km/h, ďalší motocyklista z Česka išiel ešte o 3 km/h rýchlejšie. K motoristom zo zahraničia sa pridal aj 41-ročný muž z čadčianskeho okresu, ktorý obcou prechádzal rýchlosťou takmer 80 km/h.

„Za toto porušenie zákona im boli uložené blokové pokuty,“ dodáva na záver polícia, ktorá opakovane apeluje na vodičov, aby jazdili zodpovedne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu