Po úteku z centra na Kysuciach ich hľadali dlhé dni. Polícia odvoláva pátranie po Seline a Lusii


Foto: Po úteku z centra na Kysuciach ich hľadali dlhé dni. Polícia odvoláva pátranie po Seline a Lusii Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Aktualizácia (11. máj 2024):

Mená tínedžeriek Seliny H. a Lusie H. už viac nefigurujú na zozname nezvestných osôb. Dievčatá sa úspešne podarilo vypátrať a sú v poriadku, Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci preto dnešným dňom odvoláva pátranie.

Vyhlásenie pátrania (6. máj 2024):

Z Centra pre deti a rodiny Semeteš vo Vysokej nad Kysucou utiekli v sobotu 4. mája, odvtedy nie je známe, kde sa nachádzajú. Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Čadci vyhlasuje pátranie po dvoch nezvestných 17-ročných tínedžerkách, Seline a Lusii H.

Zo špecializovaného zariadenia odišli krátko po 15. hodine a do dnešnej doby sa nevrátili. „Nepodali o sebe žiadne informácie, nemajú u seba mobilný telefón ani osobné doklady,“ spresňuje krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Nezvestná Selina je vysoká 165 cm a má hnedé vlasy narastené po plecia. Naposledy bola videná v čiernych teplákoch značky Nike a čiernej mikine s dlhým rukávom a kapucňou. Obuté mala bielo-modré tenisky.

Lusia je o čosi nižšia, meria 159 cm. Tínedžerka je štíhlej postavy, má hnedé vlasy po plecia a nosieva dioptrické okuliare. Rovnako ako Selina mala oblečené čierne tepláky a mikinu s dlhým rukávom a kapucňou, k čomu mala obuté aj čierne tenisky.

„Od prijatia oznámenia vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia s cieľom vypátrania nezvestných dievčat. Do súčasnej doby sa však nezvestné nepodarilo vypátrať,“ dopĺňa hovorkyňa Kremeňová.

Obe dievčatá sa môžu pohybovať v okolí Topoľčian, kde majú trvalé bydlisko. V prípade, že máte akékoľvek informácie k nezvestným tínedžerkám, obráťte sa čím skôr na políciu na telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek oddelení PZ alebo súkromnou správou na oficiálnej facebookovej stránke


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu