Po vlakovej stanici v Kraľovanoch behalo šteniatko so špagátom na krku. Našli ho železniční policajti


Foto: Po vlakovej stanici v Kraľovanoch behalo šteniatko so špagátom na krku. Našli ho železniční policajti Foto: Facebook/OZ Kubínsky Útulkáč

Nový rok pre niekoho znamená nový začiatok, pre mnohé útulky je to však čas stresu, smútku a napätia. Práve v prvých týždňoch každého roka sa totiž všade objavujú vyhodené alebo zatúlané zvieratká.

Železničná polícia Vrútky v nedeľu 7. januára kontaktovala občianske združenie Kubínsky Útulkáč. Na vlakovej stanici v Kraľovanoch sa totiž našlo maličké šteniatko, ktoré malo okolo krku uviazaný kus špagátu.

„Po príchode bol v teplej kancelárii na železničnej stanici, za čo veľmi ďakujeme zamestnancom. Chvíľu predtým mal byť videný so spoluobčanmi na stanici,“ napísali členovia občianskeho združenia.

Šteniatko nie je začipované a majiteľ ostáva neznámy. Psík dostal najesť a prevzali si ho ľudia z Kubínskeho Útulkáča, tam však dlho ostať nemôže. Počasie je aktuálne mrazivé a pobyt v koterci je pre tak mladé zvieratko nebezpečný. Občianske združenie mu preto čo najrýchlejšie potrebuje nájsť dočasnú opateru v teplom dome alebo byte. Pokiaľ viete o niekom, kto by sa o drobca postaral, kontaktujte ich na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu