FOTO: Na hrade Sklabiňa v noci horelo, zasahovalo 19 hasičov. Expozície a podujatia sú zrušené


FOTO: Na hrade Sklabiňa v noci horelo, zasahovalo 19 hasičov. Expozície a podujatia sú zrušené
Galéria: 6 fotiek
Foto: Michal Augustín Valko

Počas uplynulej noci vypukol požiar v areáli jednej zo vzácnych historických pamiatok Žilinského kraja. Do obce Sklabinský Podzámok preto smerovalo množstvo hasičov.

V nedeľu 5. novembra po 20:00 hod. večer začala horieť budova, ktorá je súčasťou areálu hradu Sklabiňa. Podľa dobrovoľných hasičov z martinskej Priekopy boli požiarom zasiahnuté strecha a krov stavby.


Okrem nich boli na miesto vyslaní profesionálni hasiči z Martina a členovia dobrovoľných hasičských zborov zo Sklabine, Sučian a Turian. Požiar sa síce podarilo zlikvidovať, na hrade sa však istú dobu nebudú konať podujatia ani výstavy.


„Z dôvodu požiaru v dolnej budove hradu je podujatie v sobotu 11. novembra zrušené. Zatvorené sú až do odvolania aj expozície. Hradný areál spolu s expozíciu v severnej bašte však zostáva otvorený,“ informoval hrad Sklabiňa na sociálnej sieti.

Zrušená je zatiaľ iba odborná večerná prehliadka, počas ktorej mala byť odhalená replika pohrebnej zástavy župana Imricha Révaya. Správa hradu bude o ďalších zmenách informovať.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu