VIDEO: Ohrozil ľudí v autách aj motorkárov. Vodiča pri Žiline nezastavila plná čiara ani neprehľadná zákruta


Foto: VIDEO: Ohrozil ľudí v autách aj motorkárov. Vodiča pri Žiline nezastavila plná čiara ani neprehľadná zákruta Foto: Facebook/Dopravný servis Žilina

Neohľaduplnosť a nerešpektovanie pravidiel cestnej premávky môže neraz skončiť tragicky. So svojím životom a aj so životom ostatných sa rozhodol hazardovať aj neznámy vodič, ktorý na ceste medzi Horným Hričovom a Žilinou ohrozil naraz niekoľko osôb v autách, ale aj motorkárov.

Nebezpečný manéver motoristu v osobnom aute s bytčianskym EČV z utorka 3. októbra 2023 sa pritom podarilo zachytiť aj na autokameru. O zábery z nej sa o deň neskôr podelila anonymná osoba v dopravnej skupine na sociálnej sieti.

Na videu autá smerujú po ceste prvej triedy č. I/61 v smere na Žilinu, pričom v jednom momente ich z ľavej strany predbieha ďalšie auto. Vodičovi pritom neprekáža, že prechádza cez plnú čiaru a ani to, že do protismeru sa rúti v neprehľadnej tiahlej zákrute.

Ostatní motoristi na tento riskantný počin zareagovali znížením rýchlosti a uhnutím sa ku krajnici. Možno aj to pomohlo k tomu, aby sa predbiehajúce auto nezrazilo s dvojicou motorkárov idúcou v protismere. Počínanie motoristu je o to viac nepochopiteľné, že cesta sa o pár metrov ďalej vyrovnáva a plná čiara sa mení na prerušovanú.


V uvedenom úseku podobne riskoval v roku 2018 aj v tom čase 24-ročný vodič. Ten však nemal toľko šťastia a v protismere sa zrazil s vozidlom zdravotnej služby. Pri dopravnej nehode účastníci utrpeli ľahké, no aj ťažšie zranenia. Udalosť zdokumentovanú v článku si môžete pripomenúť po kliknutí SEM.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu