AKTUÁLNE: Na starej ceste do Bytče došlo k dopravnej nehode, zasahuje aj vrtuľník


Foto: AKTUÁLNE: Na starej ceste do Bytče došlo k dopravnej nehode, zasahuje aj vrtuľník
Galéria: 6 fotiek
Foto: čitateľ ES

Polícia v Žiline dnes informovala krátko pred 11:30 hod. o uzavretí cesty I/61 medzi Bytčou a Žilinou. Pri obci Horný Hričov došlo k vážnej dopravnej nehode. Podľa slov našich čitateľov zasahuje viacero hasičských vozidiel aj vozidiel záchrannej služby. Polícia už otáča autá späť a smeruje vodičov na obchádzkové trasy. Na mieste zasahujú záchranné zložky zo Žiliny aj z Bytče.

„Na ceste 1/61 za Žilinou v smere na Bytču ( pri Hornom Hričove) sa stala DN, úsek je momentálne neprejazdný,“ uvádza operačné stredisko KR PZ v Žiline.

Na miesto bol vyslaný aj hasičský evakuačný autobus, záchranársky vrtuľník a 4 vozidlá záchrannej služby.

Polícia informovala na sociálnej sieti, že došlo k zrážke sanitky s osobným autom. Sanitka skončila po nehode v priekope a jej posádka zostala zakliesnená vo vnútri vozidla. Sanitka mala prevážať až 6 osôb, ktoré sa pri nehode zranili. Záchranári prevážajú zranené osoby do okolitých nemocníc. 

Aktualizácia 12:05 hod.


Operačné stredisko KR PZ V Žiline informuje:

Pre dopravnú nehodu na ceste 1/61 pri Hornom Hričove okr. Žilina ( úsek Žilina- Bytča), ostáva uvedený úsek pre dokumentovanie DN uzavretý! Hliadky PZ budú premávku usmerňovať na cestu 2/519 Bytča - Považský Chlmec - Žilina   

Pozn: diaľnica D3: Žilina- Bytča, Bytča- Žilina je plne prejazdná

Aktualizácia 13:10 hod.

Pri vážnej dopravnej nehode došlo ku zrážke osobného motorového vozidla s prevozovou sanitkou. V dôsledku dopravnej nehody bolo zranených celkom 7 osôb. Hasiči vyslobodili zranené osoby a vykonávajú záchranné práce v súvislosti so sprejazdnením vozovky.

Aktualizácia 14:05 hod.

Podľa predbežných informácií mal 24-ročný vodič vozidla Dacia Dokker, jazdiaci smerom na Žilinu, plynulo prejsť do protismeru, kde došlo k zrážke s vozidlom zdravotnej služby VW Transporter, ktoré viedol 55-ročný vodič.

„Vo vozidle sa okrem vodiča prepravovalo šesť osôb (pacientov). Po zrážke skončila sanitka s prepravovanými osobami mimo cesty. Pri nehode utrpeli podľa predbežných zistení dve dôchodkyne prepravované v sanitke ťažké zranenia. Ďalšie prepravované osoby a obidvaja vodiči by mali predbežne vyviaznuť s ľahkými zraneniami. Tieto však neboli presne špecifikované,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Požitie alkoholických nápojov u vodičov polícia nezistila. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Polícia obojsmerne odkláňala premávku na cestu II/507cez Kotešovú. Premávka bola obojsmerne obnovená pred 13.00 hod. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu