Žilinské bábkové divadlo začína už svoju 73. sezónu: Pre divákov pripravilo dve úplne nové prestavenia


Foto: Žilinské bábkové divadlo začína už svoju 73. sezónu: Pre divákov pripravilo dve úplne nové prestavenia Foto: Bábkové divadlo Žilina

Žilinské bábkové divadlo začína už svoju 73. sezónu. Tú privítajú rovno dvoma premiérami, ale i reprízami už obľúbených inscenácií, ktoré ale predvedú v novom šate. 

V piatok 22. septembra predvedú obnovenú premiéru inscenácie Kozliatka v réžii Mateja Trubana. V nej sa predstavia Anna Homolka-Čitbajová a Ján Demko. Predstavenie je vhodné pre deti už od troch rokov. 

Nová inscenácia DOMYSLI priblíži detským divákom to, ako vzniká nápad, kde máme uložené všetky spomienky alebo ako je možné si zapamätať všetko na svete. Inscenácia DOMYSLI je určená divákom od 8 rokov. Realizáciu inscenácie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.



„Tvorcami tohto mimoriadne zaujímavého a múdreho titulu je medzinárodný tím : Mathias Baresel, Frieda Gawenda, Daria Gosteva, Josef Havelka a Frithjof Gawenda, dramaturgiu zabezpečuje Hana Launerová,“ približujú z divadla.

V októbri môžete očakávať predstavenie Jakuba Maximova o živote na Antarktíde, ale aj kultovú inscenácia Škaredé káčatko v réžii Šimona Spišáka o tom, že aj v inakosti môže byť krása.

„Termíny organizovaných i verejných predstavení inscenácií nájdete na www.bdz.sk alebo na facebookovej stránke,“ dodáva divadlo.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu