Mestské divadlo Žilina otvára ďalšiu divadelnú sezónu. Navštíviť môžete aj nový bar


Foto: Mestské divadlo Žilina otvára ďalšiu divadelnú sezónu. Navštíviť môžete aj nový bar Foto: Facebook/Mestské divadlo Žilina

Mestské divadlo Žilina otvára v stredu 13. septembra už 32. divadelnú sezónu. Prvým predstavením novej sezóny bude inscenácia „Dušan Makovický sa obesil vo svojom rodnom dome,“ ktoré je spojené s históriou mesta Žilina.

V tej istý deň sa zároveň otvorí aj nový bar, ktorý nájdete vo foyeri pred Veľkou sálou. Otvorený bude vždy od 18:00 do 22:00 pred podujatiami, ktoré sa konajú vo Veľkej sále. Pri slávnostnom otvorení bude pre každého návštevníka pripravený aj uvítací drink. 

Bar bude v divadle prevádzkovať moderná žilinská kaviareň 2JA Kafé, ktorú nájdete na Lenčovej ulici 3. Pre návštevníkov kaviarne a divadla bude v rámci spolupráce pripravená aj zaujímavá ponuka v podobe zvýhodneného vstupného do divadla.


Žilinské mestské divadlo pripravuje v novej divadelnej sezóne celkom štyri nové premiéry od troch režisérov – Eduarda Kudláča, Pavla Viechu a Mariána Amslera. Štyri výnimočné inscenácie, ktoré obohatia odvážny repertoár zameraný na súčasné autorské texty a nekonvenčné interpretácie klasických námetov.

Zoznam pripravovaných inscenácií nájdete spolu s kompletným septembrovým programom na tomto odkaze. 

V sezóne 2023/2024 čaká na diváčky a divákov aj ďalšia novinka. Počas letných prázdnin sa vo Veľkej sále uskutočnila výmena sedadiel a svetelného parku, ktorá bude prispievať k spríjemneniu a skvalitneniu zážitku počas našich predstavení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu