V Závodí a Bánovej sa zmenila organizácia dopravy, vyznačili sa aj nové parkovacie miesta


Foto: V Závodí a Bánovej sa zmenila organizácia dopravy, vyznačili sa aj nové parkovacie miesta Foto: Mesto Žilina

V dvoch žilinských mestských častiach sa uskutočnila zmena organizácie dopravy. Školská ulica a Ulica Osvety je zjednosmernená, vyznačili sa aj nové parkovacie miesta.

Prvá etapa zmeny organizácie dopravy sa uskutočnila ešte minulý rok v jeseni a spočívala v upokojení premávkového priestoru komunikácií daných ulíc.Osadili sa dopravné značky vyznačujúce školskú zónu, rovnako boli osadené spomaľovacie vankúše.

Tento týždeň sa dokončila aj druhá etapa zmeny organizácie dopravy na Školskej ulici v Závodí, ktorá spočívala v zjednosmernení ulice a vyznačení parkovacích miest. Sedem miest je vyhradených v určitých časoch, okrem toho je vyznačených ešte 18 ďalších miest.



Zrealizované bolo trvalé zvislé dopravné značenie, ako aj dočasné dopravné značenie upozorňujúce na zmenu organizácie dopravy. „Zároveň boli demontované spomaľovacie vankúše z pravej strany komunikácie, keďže nie sú vhodné kvôli zasahovaniu do parkovacích miest,“ dodáva mesto Žilina na svojom webe. 

Budúci týždeň bude osadené trvalé vodorovné a zvislé dopravné značenie, ako aj dočasné dopravné značenie aj na Ulici Osvety v Bánovej. Tam bude šesť miest vyhradených v určitých časoch a 32 ďalších miest. Práce by mali byť ukončené pred začiatkom nového školského roka.

„Pre fungovanie tohto systému parkovania je nevyhnutné, aby rodičia detí dodržiavali maximálny vyhradený čas na parkovanie, ako aj priestor jednotlivých parkovacích miest,“ dodáva samospráva.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu