Rock-folklórny festival Spieva celá Žilina je zrušený, organizátor prisľúbil vrátenie vstupného


Foto: Rock-folklórny festival Spieva celá Žilina je zrušený, organizátor prisľúbil vrátenie vstupného Foto: Ilustračné/pmza.sk

Hudobným podujatiam sa v Žiline v poslednej dobe nedarí. Po zrušení Orion festivalu prichádza na radu ďalšie, o ktorom fanúšikovia pravdepodobne ešte nevedia. Podujatie SPIEVA CELÁ ŽILINA / ROCK - FOLKLÓRNY FESTIVAL sa v Budatínskom parku 8. ani 9. septembra neuskutoční.

Spoločnosť, ktorá hudobnú akciu plánuje zorganizovať, komunikovala s riaditeľom Považského múzea v Žiline ešte počas jari. Podľa hovorkyne múzea sa iba predbežne rozprávali o termíne jedného vystúpenia, pričom sa nedohodli na bližších podrobnostiach podujatia a nepodpísali žiadnu zmluvu.

„V júli sme náhodou zistili, že v predpredaji sa predávajú lístky na dvojdňový festival Spieva celá Žilina, o čom sme nemali ani tušenie. Pán riaditeľ sa pokúšal kontaktovať pána Voštenáka, ale telefonicky sa s ním nedarilo spojiť, odpovedal sporadicky len na emaily s tým, že to rieši,“ opísala problematickú komunikáciu medzi organizátorom a riaditeľom múzea hovorkyňa Magdaléna Lacková.


Považské múzeum preto organizátora informovalo, že v priestoroch Budatínskeho hradu ani parku sa festival konať nemôže. Keďže sa však vstupenky naďalej predávali, oslovil ho riaditeľ opäť. Pán Voštenák mal písomne odpovedať, že podujatie sa ruší.

To sa však doteraz nestalo, keďže vstupenky sa stále dajú zakúpiť na TOMTO ODKAZE. Tí, ktorí ich už vlastnia, za piatkový lístok zaplatili 16 eur a za sobotňajší 19 eur. Permanentka na obidva dni stojí 30 eur a VIP lístky sa predávajú po 50 eur na jeden deň.


Vedenie múzea sa preto rozhodlo vydať oficiálne stanovisko, ktorým sa dištancovalo od organizátora festivalu Spieva celá Žilina. Okrem toho kontaktovali väčšinu účinkujúcich a oznámili im, že v septembri v Budatínskom parku vystupovať nebudú a odkázali ich na organizačný tím.

Podľa hovorkyne bude podujatie s najvyššou pravdepodobnosťou nakoniec zrušené, rovnako ako v máji, kedy sa mala konať akcia s podobným názvom pri obchodnom centre Idea. Pokiaľ by sa začal festival v parku bez povolenia pripravovať, správca by kontaktoval políciu.

„Obávame sa však, že prídu nespokojní návštevníci, ktorí sa budú dožadovať vrátenia peňazí za lístky a sľúbeného programu. Mrzí nás to kvôli tým ľuďom, ktorí zjavne zaplatili za niečo, čo sa konať nebude, ale taktiež to považujeme za poškodzovanie dobrého mena našej organizácie, keďže návštevník organizátora nepozná a môže si nepríjemnú skúsenosť spájať s Považským múzeom,“ dodala Magdaléna Lacková.

Aktualizácia 24. augusta 12:00 hod.

Našu redakciu kontaktoval organizátor s informáciou, že podujatie je skutočne zrušené. Vstupenky sa už dnes cez stránku predpredaj.sk zakúpiť nedajú. Pán Voštenák taktiež prisľúbil, že každý, kto vstupenku vlastní, dostane svoje peniaze naspäť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu