Karin Sarkisjan predstaví v Žiline židovské piesne. Očakávajte intímny, miestami až mrazivý zážitok


Foto: Karin Sarkisjan predstaví v Žiline židovské piesne. Očakávajte intímny, miestami až mrazivý zážitok Foto: Nová synagóga

Už niekoľko dní trvá pravidelný pochod Vrba Wetzler Memorial, ktorý pripomína útek dvoch statočných mužov z koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau. Podujatie bude slávnostne ukončené v sobotu 12. augusta v Novej synagóge v Žiline, kde sa predstaví aj židovská umelkyňa Karin Sarkisjan.

„Podujatie je súčasťou slávnostného ukončenia 130-kilometrového každoročného spomienkového pochodu Vrba Wetzler Memorial. Pochod po stopách dvoch hrdinov Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzler. Tí utiekli z Osvienčimu počas druhej svetovej vojny, aby v Žiline napísali správu, ktorá sa zapísala do svetových dejín,“ uvádza Róbert Blaško, projektový manažér Truc sphérique, o. z., Žilina

Výrazná osobnosť hudobného žánru world music Karin Sarkisjan je rodáčka z Jerevanu, ktorá vyrastala v Arménsku, neskôr sa presťahovala na Slovensko a žila aj v Žiline. Je zberateľkou ľudových piesní, ktoré ďalej originálne aranžuje a interpretuje. Predstavuje unikátnu kombináciu klavírnej hry a špecifického vokálneho prejavu.

Hosťovala s interpretmi ako Balkanansambel, Bashavel, Preßburger Klezmer Band, Shum Davar, Pacora trio či Kaschauer Klezmer Band. Taktiež sa venuje scénickej hudbe, vďaka čomu spolupracovala so Slovenským národným divadlom a s Martinským komorným divadlom.



Do Novej synagógy zavíta 12. augusta o 20:00 hod., pričom prinesie vlastné aranžmány židovských piesní zo stredoeurópskeho regiónu. Program Piesne srdca obohatí aj raritnými kompozíciami z Arménska. „Môžete očakávať intímny, hrejivý a občas aj mrazivý hudobný zážitok,“ sľubuje Robert Blaško.

Vstupenky na podujatie v plnej sume 9 eur, ako aj v zľavnenej a zvýhodnenej cene zakúpite na tomto odkaze.




Miesto: Nová synagóga v Žiline
Dátum: 12.08.2023 - 20:00    23:59



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu