FOTO: Žiaci zo Soliniek za hlasnej podpory rodičov bežali na podporu svojho zdravia a zdravia ich blízkych


FOTO: Žiaci zo Soliniek za hlasnej podpory rodičov bežali na podporu svojho zdravia a zdravia ich blízkych
Galéria: 10 fotiek
Foto: Mgr. Marcela Mačeková

Nedostatok pohybu sa už viac netýka len dospelých osôb. Riziká sedavého životného štýlu totiž v súčasnosti striehnu aj na čoraz mladšie deti. S touto skutočnosťou sa svojským spôsobom rozhodla pri príležitosti tohtoročného Dňa matiek bojovať aj ZŠ Limbová v žilinskej mestskej časti Solinky.

Približne 400 žiakov všetkých ročníkov sa preto vo štvrtok 11. mája 2023 po intenzívnej rozcvičke postavilo na štartovú čiaru symbolického „Behu pre moju mamu“. Všetci účastníci, medzi ktorými sa objavili aj pedagogičky, mali jasný cieľ. Svojou fyzickou aktivitou chceli podporiť nielen svoje zdravie, ale aj zdravie svojich mám, starých mám či babičiek.

Trasa viedla okolo areálu školy. Mladší žiaci z prvého stupňa pritom museli zdolať približne 600 metrov a na druhostupniarov čakala výzva v podobe odbehnutia úseku dlhého asi 1 200 metrov. Najväčšou podporu pre deti vo výkone predstavovali najmä ich rodičia, ktorí povzbudzovali svoje ratolesti zo všetkých síl v okolí bežeckej trasy.

U nich aj u žiakov podujatie zožalo veľký úspech. „Deti aj rodičia vnímali túto akciu veľmi pozitívne. Žiaci sa navzájom povzbudzovali a rodičia boli pyšní na svoje deti. Ocenili však aj dve stránky tejto aktivity – symbolický beh pre zdravie svojej mamy a fyzickú – rozhýbať naše deti, viesť ich k športovaniu,“ spresnila pedagogička ZŠ Limbová Marcela Mačeková.


V cieli na všetkých bežcov čakala za vynaloženú snahu sladká odmena, ale aj certifikát o účasti na behu. Keďže hlavným cieľom behu nebol boj o predné priečky, ale vyjadrenie podpory dobrej myšlienke, víťazom sa stal každý účastník.

V stredu 16. mája 2023 parlament schválil povinnú 3. hodinu telesnej výchovy pre žiakov. Veríme, že aj cez takéto podujatia budeme viesť žiakov k aktívnemu pohybu a športu,“ uzavrela pedagogička Mačeková.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu