FOTO: V Hornom Hričove horela aj linka na použité batérie, požiar hasia už 14 hodín


FOTO: V Hornom Hričove horela aj linka na použité batérie, požiar hasia už 14 hodín
Galéria: 13 fotiek
Foto: HaZZ

Včera v nočných hodinách vypukol v priemyselnej zóne obce Horný Hričov rozsiahly požiar. Podľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline na mieste po 14 hodinách ešte stále zasahuje množstvo profesionálnych aj dobrovoľných hasičov, ktorí likvidujú skryté ohniská požiaru.

Plamene a hustý dym si obyvatelia obce všimli v pondelok 23. januára krátko pred 21:00 hod. večer. Požiar zasiahol halu a ďalšie objekty spoločnosti SAKER, ktorá spracúva a recykluje neželezné kovy. V jej areáli sa nachádzalo množstvo použitých batérií a rôznych častí z nepojazdných vozidiel.


„Prieskumom bolo zistené, že požiarom je zachvátená hala, v ktorej sa nachádza linka na spracovávanie použitých batérií. Nakoľko sa zrútila strecha, požiar bolo možné hasiť len z vonkajšej strany. Požiar hasiči likvidovali aj zhora za pomoci vysokozdvižnej plošiny. Počas hasenia požiaru bolo nutné rozoberať strešnú konštrukciu,“ uviedla Miroslava Mintálová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Hasičom zásah komplikovalo aj množstvo odpadu, ktorý sa nachádzal v okolí horiacej haly. Kvôli hustému dymu a možným nebezpečným splodinám v ovzduší museli mať nasadené dýchacie prístroje. Vodu na hasenie odoberali z hydrantovej siete a zriadeného odberného miesta pri miestnej vodnej nádrži.

Na mieste zasahovalo veľké množstvo profesionálnych hasičov zo staníc v Žiline, Bytči a dokonca aj zo Strednej školy požiarnej ochrany MV SR v Žiline. K požiaru boli následne vyslaní aj dobrovoľní hasiči z obcí Horný Hričov, Dolný Hričov, Rosina, Lietavská Lúčka, Divinka a Rosina.

„Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. Požiar ešte nie je úplne uhasený, momentálne prebieha likvidácia skrytých ohnísk požiaru,“ doplnila Miroslava Mintálová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu