VIDEO: Kamión pod Strečnom vytlačil osobné auto do protismeru, v návrate mu bránil deliaci pás


Foto: VIDEO: Kamión pod Strečnom vytlačil osobné auto do protismeru, v návrate mu bránil deliaci pás Foto: Facebook/Ako je na tom Strenčno? Verejný dopravný infoservis.

Zatiaľ čo koncom predošlého mesiaca pohotová reakcia kamionistu na ceste pod Strečnom zachránila posádku osobného automobilu pred nebezpečnou nehodou, tentokrát vodič nákladného motorového vozidla na rovnakej komunikácii vážne ohrozil druhého motoristu.

Obidve situácie, ktoré mohli skončiť zraneniami, prípadne až tragicky, boli zachytené palubnými kamerami vozidiel. Videozáznamy neskôr na sociálnej sieti zdieľala facebooková stránka zameraná na monitorovanie dopravy na ceste prvej triedy I/18 v úseku medzi Žilinou a Vrútkami.

Kamerový záznam druhého incidentu v priebehu niekoľkých dní bol zverejnený vo štvrtok 8. decembra vo večerných hodinách. Nebezpečná situácia nastala podľa záberov v momente, kedy sa vodič osobného motorového vozidla zaradil do ľavého jazdného pruhu a začal predchádzať nákladné vozidlo idúce v pravom pruhu.

Kamionista z neznámych dôvodov v tom istom čase takisto prešiel časťou svojho vozidla do ľavého jazdného pruhu, v ktorom sa nachádzal osobný automobil. Takýmto spôsobom vytlačil druhého motoristu cez dvojitú čiaru do protismeru.


V opačnom smere sa našťastie práve vtedy nenachádzalo žiadne vozidlo a menšie auto kamión úspešne obišlo. Následne sa v protismere ukázali svetlá ďalších vozidiel a vodič sa pokúsil vrátiť na svoju stranu cesty. V prvom momente mu v tom zabránil prenosný deliaci pás, nakoniec sa mu to však podarilo. Z videozáznamu je zrejmé, že sa len tesne vyhol kolízii.

„Nie je to prvý krát, kedy sa vodič nie svojou vinou čiastočne ocitol v protismere a bezpečný návrat do svojho jazdného pruhu mu skomplikoval prenosný deliaci pás!“ uviedla stránka Ako je na tom Strečno? Verejný dopravný infoservis.

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu