VIDEO: Posádku osobného vozidla na ceste I/18 pred vážnou nehodou zachránil pohotový kamionista


Foto: VIDEO: Posádku osobného vozidla na ceste I/18 pred vážnou nehodou zachránil pohotový kamionista Foto: Facebook/Ako je na tom Strenčno? Verejný dopravný infoservis.

Nebezpečné situácie na cestách môžu byť spôsobené vonkajšími okolnosťami, najčastejšie ich však zapríčinia nepozorní či nezodpovední účastníci cestnej premávky. Napriek tomu, že komunikácia prvej triedy I/18 je v úseku medzi Žilinou a Vrútkami známa častými dopravnými nehodami, niektorí motoristi nebezpečnou jazdou riskujú svoje životy aj na tomto mieste.

Facebooková stránka zameraná na monitorovanie dopravnej situácie pod Strečnom dnes uverejnila príspevok s videozáznamom z palubnej kamery nákladného motorového vozidla. Zábery zachytávajú osobný automobil, ktorý pred vážnou kolíziou zachránilo len pohotové jednanie kamionistu.

Vodič nákladného vozidla dnes išiel po ceste I/18 v smere od Martina na Žilinu. Podľa videa sa na križovatke s ulicou Rybné námestie, ktorá vedie do žilinskej mestskej časti Mojšova Lúčka, tesne pred kamión pokúsilo zaradiť čierne osobné motorové vozidlo.



Kamionista nedokázal včas zastaviť a tak sa rozhodol menšie auto tesne obísť po pravej strane. Pokiaľ by vozidlo vážiace niekoľko desiatok ton v plnej rýchlosti narazilo do čierneho automobilu, jeho posádka by sa nevyhla vážnym zraneniam či dokonca smrti. Kolízia by navyše ohrozila ďalších účastníkov cestnej premávky, ktorí sa nachádzali v blízkosti.

Hoci v tomto prípade nedošlo k žiadnym zraneniam, nepozornosť či precenenie vlastných schopností môže stáť motoristov, ich posádku aj ostatných na ceste život. Za volantom sa preto venujte riadeniu naplno a sledujte situáciu v doprave.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu