Žiaci základnej školy v Žiline pripravili na Mikuláša darčeky pre všetkých seniorov v miestnom zariadení


Foto: Žiaci základnej školy v Žiline pripravili na Mikuláša darčeky pre všetkých seniorov v miestnom zariadení Foto: Marcela Mačeková

Vianočná nálada sa postupne dostáva k malým aj veľkým obyvateľom Žiliny. Dôkazom je aj krásny čin žiakov a zamestnancov jednej z miestnych škôl. Deti sa totiž začiatkom decembra rozhodli, že potešia aj tých, ktorí už možno nikoho nemajú.

Žiaci, ktorí navštevujú Základnú školu Limbová, spoločne so svojimi rodičmi a učiteľkami pripravili množstvo darčekov, ktoré Mikuláš odniesol do Zariadenia pre seniorov a domova sociálnych služieb Úsmev na žilinskom sídlisku Solinky.

„Veľmi nás tešilo, koľko ľudí priložilo ruku k dielu. Všetkých 63 klientov dostalo balíček so svojím menom, kde boli detské vianočné pozdravy, detské výrobky, maličkosti pre radosť a potešenie,“ priblížili zamestnanci základnej školy.


Darčekov bolo dokonca toľko, že sa nezmestili do jednotlivých balíčkov. Seniori v domove sociálnych služieb preto dostali aj spoločné darčeky pomenované Niečo pre zábavu, Niečo na zahriatie či Niečo pre zdravie, ako aj veľké množstvo čajov.


„Od zamestnancov Domova sociálnych služieb Úsmev vieme, že tohtoročný Mikuláš bol obzvlášť štedrý a urobil im veľkú radosť. Veríme, že aj touto cestou učíme naše deti myslieť na iných a urobiť im radosť, veď Vianoce sú aj o tom. Všetkým prajeme príjemné a pokojné prežitie vianočných sviatkov,“ povedali riaditeľka školy Janka Necpalová a učiteľka Marcela Mačeková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu